fredag, april 27, 2007

den store dagen nærmer seg:

1. MAI 2007

Sida sjølve dagen er en travel dag benytter jeg anledninga nå til å gratulere Norges arbeidende folk med dagen. Første mai er årets sikreste vårtegn og en festdag Tumleplassen ikke lar gå ubermerka forbi. Derfor skal vi også fortelle litt om årets ulike tilbud.

Morgenarrangement i Birkelunden
Tradisjonen tro blir det arrangement i Birkelunden i morgentimene første mai. Også i år kan vi friste med et mangfoldig og spennende program med politikk og kultur i skjønn forening. På kultursida kan vi friste med blant annet hiphop ved Appendix & Mari, sosialistisk arbeidersang ved Koret Oslo Ø, diktlesning ved Peter Lindbæk og lotteri med flotte premier. De politiske appellene vil bli holdt av Ingrid Hindal Natvig, nestleiar i Palestinakomiteen i Oslo og Erling Folkvord fra Rødt Oslo som dessuten har med seg den nye boka si, Heilomvending. Videre skal Oslo LO holde tale ved Spaniamonumentet. Husk å ta med penger til boller, brus og innsamlinger! Møt opp i Birkelunden kl. 09.30. Vi går samla til Youngstorget etter arrangementet.

Tog fra Youngstorget
Hovedarrangementet første mai er arrangert av LO. Her blir korpsmusikk, korsang og sedvanlig endeløse taler. I tillegg til sosialdemokratenes talere har også Rødt Oslo fått plass i programmet i år. Få med deg talen til bystyrekandidat Negar Enayati. En annen appellant som kan være verdt å få med seg er Laila El-Shaar fra PGFTU (palestinsk LO). For parolegrunnlag og fullstendig program, se Oslo LOs sider. Arrangementet begynner kl. 11.00 og varer fram til toget begynner å gå kl. 12.45.

§how us some lov!
Oslo Rød Ungdom og Oslo Sosialistisk Ungdom gjentar fjorårets suksess. Også i år lager de støttekonsert for lovpålagte fritidstilbud og andre rettigheter for ungdom. I disse tider blir budsjettene kutta, klubbene lagt ned og snart må du være rikmannsunge for å ha noe å gjøre på fritida. Blant banda som spiller er Liba Liba Skunk, Jester, Jane Helen og de gode aktivistene i Appendix spiller sin andre konsert for dagen. Det hele foregår på Subscene i Kirkegata 34. Dørene åpner kl. 18.00. Cc: 30 kr.

Rød på Blå
For åttende år på rad inviterer Rød Front til 1.mai-fest på Blå. Sjøl om disse akademikertrynene kan være traurige å jobbe politisk med er de som regel ålreite å feste med! Blant banda som spiller er Katzenjammer, Martin Hagfors og DJ Hasse. I tillegg blir det appeller fra Hannah Helseth, sosiolog og debattredaktør i Fett, og fra Magnus Marsdal, forfatter av boka Frp-koden.vKari Anne Moe, tidligere leder av Sosialistisk Ungdom er konfransier. Dørene åpner 20.00. Cc: 70 kr.

Samvirkelaget på Sentrum Scene
Dette blir årets store happening! Hopalong Knut og Gatas Parlament har fusjonert og blitt til Samvirkelaget. Tolvmannsorkesteret er akkurat ferdig i retten etter at Politiets Fellesforbund har forsøkt å stoppe plata som kommer fjortende mai. Den forbudte låta om kvælersnuten Trond Volden blir garantert å høre på Sentrum Scene. Som support spiller Now we got members, DJ99 og Appendix gjør sin tredje konsert for dagen! I tillegg skal Liv Gulbrandsen fra Rødt Oslo, Zahir Athari fra Støttenettverket for afghanske flyktninger og Hilde Nylèn fra Oslo LO holde appell. Det blir dessuten stands og aktivisme. Dette blir et proletarparty du kommer til å skryte av å ha vært på! Dørene åpner kl. 20.00. Cc: 170 kr.

Første mai betyr dessuten månedsskifte, og månedsskifte betyr ny undersøkelse fra Tumleplassen Opinionsbyrå. Oppsummeringa av forrige måneds undersøkelse får vente, men gå for all del sporenstreks og ta undersøkelsen for mai. Gjør det, ellers eter jeg bikkja di!
.

Etiketter: , , , ,

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Begriper ikke hva nestleder for Palestinakomiteen har å si for min hverdag på arbeidet, men takk for gratulasjonen!

2:29 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Jeg har ikke hund -- hahaha!

Men jeg svarte på undersøkelsen allikevel:)

3:40 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Hei, Brage. Liten feil å det du skriver om konserten til Oslo RU og Oslo SU. Det er ikke 90 spenn i inngangspenger. Det riktige tallet er 30

5:35 p.m.

 
Blogger Brage said...

Anders: Takk! Feilen er retta.

12:00 a.m.

 
Blogger elling said...

og samvirkelagetskiva kommer 14 mai, og ikke den 21. hvor har du det fra? Ellers fint og flott og tjo og hei.

11:45 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Rødt på Blå, blir det ikke litt feil å feste på blå 1. mai når masse folk akkurat har mista jobben der bl.a. fordi dem jobba med å få organisert folk?

12:55 a.m.

 
Blogger Brage said...

Samvirkelaget: Retta!

Anonym: Det er kan hende et poeng. Skriv en mail til Rød Front om det! Rød på Blå er uansett den kjipe varianten av 1. mai-fest!

4:51 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home