onsdag, februar 28, 2007

hjelp yassin suleiman:

SAMME SAKSBEHANDLER KAN AVSLÅ PÅ NYTT

Jeg har flere ganger tidligere skrivi om den kurdiske syreren Yassin Suleiman som etter endelig avslag i Utlendingsnemda blei tvangsreturnert til Syria. Med hjelp fra blant andre Amnesty International har venner av Suleiman fått stadfesta at han på nytt blei torturert etter å ha blitt tvangsreturnert.

I gårsdagens Klassekampen sier Suleimans advokat Bernt Endresen at UNE begikk en forferdelig feil da de avslo asylsøknaden. Ettertidas hendelser viser at det ikke var grunnlag for å nekte Suleiman beskyttelse i Norge. Endresen reagerer også på at samme person som avslo Suleimans søknad kan komme til å behandle omgjøringsbegjæringa.

UNE på sin side følger opp med sedvanlig byråkratprat. – Det som har skjedd med Suleiman etter returen til Syria, utløyser ikkje i seg sjølv ei ny behandling av saka her hos oss. Men i og med at vi har fått ei omgjøringsbegjæring vil den sjølvsagt bli behandla, sier Per Flatabø ved UNE til Klassekampen. Flatabø avslo Suleimans klage på avslaget aleine, uten nemdmøte, fordi han mente det var ei sak uten vesentlig tvil.

Gårsdagens oppslag får det til å vrenge seg i magan på meg. Når i alle dager skal vi våkne og innse at det norske asylinstituttet har blitt rasert og at rettssikkerheten for mennesker på flukt er borte?

Det er fortsatt mange gode krefter i sving som sloss for at Suleiman skal få hjelp til å komme tilbake til Norge. Du kan gjør en liten innsats ved å skrive under her.
.

Etiketter: , ,