tirsdag, september 11, 2007

mer valgstoff:

ÅSSEN DET GIKK?

Den helhetlige oppsummeringa av valget overlater jeg til dem som forstår seg på sånt. Jeg vil bare konstatere at revolusjonen går gode dager i møte i store deler av Norge. Her er noen korte linjer om valgkampen som endelig er over for denne gang.

RV økte sin bystyregruppe i Oslo fra to til tre representanter. Den knallsterke gruppa består nå av den av borgerskapet frykta korrupsjonsjegeren og veteranen Erling Folkvord, tidligere AKP-leder og palestinaktivist Ingrid Baltzersen og aktivist i det kurdiske partiet P-JAK Negar Enayati. Sammen skal disse tre ta folks kamper inn i bystyresalen når de andre partiene tier. De vil også være en enorm ressurs for alle som sloss for rettferdige saker utafor det parlamentariske systemet og vil kunne være behjelpelige med informasjon aktivister vanligvis ikke har tilgang til. Jeg kan vanskelig se for meg noen bedre gjeng til å representere det revolusjonære prosjektet blant dem som styrer Oslo.

RV fikk i går sin første ordfører. Tømreren Knut Henning Thygesen stakk av med seieren i ordførervalget i Risør. Det er gledelig å konstatere at RVs første ordfører er en stødig kamerat med solid arbeiderklassebakgrunn. Ordføreren sjøl reagerer med avmålt begeistring. - Det hele er litt rart. Nå har vi en glimrende mulighet til å få fremmet mer solidaritet og grønn profil. Ja, nå går jeg fra å bære planker og sement dagen lang til å delta i møter og prate med folk, sier Thygesen til VG. Kapitalen skjelver og folket jubler i Risør!

RV, med god hjelp fra rabulistene i Rød Ungdom gjorde sitt beste skolevalg noensinne. Vi fikk hele 6,6 % i årets skolevalg. Det er det beste resultatet noensinne, og betyr en oppgang på hele 2,3 prosentpoeng fra valget i 2005. Dette er en klar indikasjon på at revolusjonen er på framgang blant de unge. RVs kompromissløse kamp mot den undertrykkende og menneskefiendlige kapitalistismen, vår soleklare støtte til og nære samarbeid fagbevegelsen, miljøbevegelse og antikrigsbevegelse er nok blant årsakene til at ungdommen flokker seg rundt oss.

I går var imidlertid siste gangen Rød Valgallianse stilte til valg i Norge. Da Rød Valgallianse slo seg sammen med Arbeirnes Kommunistparti 11. mars i år danna vi partiet Rødt. Byråkratiske hindringer i valglova gjorde at vi allikavel måtte stille til valg under RV-navnet. Fra i dag er partiets navn Rødt og omstillingsarbeidet kan komme i gang for fullt. For alle med fornyet eller rett og slett ny interesse for Rødt og partiets politikk anbefaler jeg å tegne et abonnement på månedsavisa Rødt nytt. Det er gratis og ellers helt uforpliktende. Partiet gir også ut et tidsskrift for marxistisk teori og debatt. Mye av politikken vår utvikles i spaltene i dette bladet. Ch-ch-check it out! For å markere denne gledens dag avslutter jeg med et aldri så lite kulturinnslag:

Den nye kamerat

Den unge, lyse gutten der, som står
og tar imot ved høvlen, er han ny?
En ganske fersk en, ja. Han kom igår
fra landet. Kan vel se at han er sky!

Han tar imot de gule, glatte bord
og stabler dem, litt handløst, til en bør,
urolig, når han føler noen glor —
han har vel bare lagt op bakhon før.

Hans hår er lyst som gyllen høvelspån
og luggen vilter, ingen oljesveis,
og mørkebrunt og rødt er fjeset på'n,
ja rent som strøket med mahognibeis!

Han er visst lei sig. Det er ikke godt
å komme rett fra skau og fuglesang
og inn i slikt et støvet mørkekott
med sånt et helvetsleven dagen lang.

Men ta det rolig, kamerat. Det går!
Snart er du like bleik som en av oss.
Og du vil rase over dine kår —
bli like rød som vi av hat og tross.

Men du vil også skjønne, kamerat,
at gjennom denne skapende fabrikk
går veien til vår drømte nye stat —
vårt arbeids republikk!

~ Rudolf Nilsen 1929


Etiketter: , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Gratulerer med den flotte representanten for partiet som blir ny ordfører i Risør.

2:13 a.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home