lørdag, september 01, 2007

hva nå:

DØD OG BEGRAVET?

Det har ikke skjedd mye på Tumleplassen den siste tida. Det har vært stille som i grava. Lenge. Årsakene til dette er mange, men mest framtredende er nok at det å skrive blogg tar tid. Jeg har ikke vært mye hjemme i sommer, men snarere reist landet rundt i folkets tjeneste. Hvis du da kan kalle denne gjengen med forfylla sofaradikale musikere for folk. Og det kan du. Jeg skal i alle fall ikke hindre deg. Som official t-shirt guy var jeg med til blant annet Storåsfestivalen i Trondheim, Roserocken i Horten, studentfester på Hulen i Bergen, på universitetet i Ås, på Betong i Oslo, på Hamar og så videre. God musikk, vakre mennesker og rockestjernenykkete kompiser som faktisk blir oppriktig sure hvis du prøver å betale din egen øl! Ellers sørga jeg på begynnelsen av sommeren for at Fredensborg Autonome Kommunistkollektiv var representert under stiftelsen av Fanaråken Kommunistiske Turlag. De frammøtte fikk glede seg over ei uke med blod, svette, tårer og lystig arbeidersang i den vakre norske fjellheimen.

I tillegg til disse ferieorienterte aktivitetene har jeg brukt en del tid på å sloss mot rasismen som herjer i landet vårt. Eugene Obioras drapsmenn går fortsatt fritt rundt i politiuniform og så fikk jo dessuten plutselig Ali Farah-saka i fanget. Begge sakene er sjølsagt dypt tragiske, men det gledelige er at de har bidratt til å sette spørsmålet om institusjonalisert rasisme på dagsordenen. Kanskje det løse aktivistnettverket Respekt! bærer i seg spiren til en ny antirasistisk masseorganisasjon.

Dette er noen av grunnene til at det har vært smått med tumlerier i sommer. Nå er er det rett og slett for alvor grunnlag for å spørre seg om Tumleplassen har utspilt sin rolle som spydspiss i arbeiderklassens kamp for frigjøring fra det borgerlige diktaturet. Er bloggerformatet utdatert? Er dere lei av masinga mi? Har dere blitt kontrarevolusjonære sosialfascister hele hurven? Dere får avgjøre! I overkant raust kanskje, men vi lar det stå til!




Skal Tumleplassen fortsette i sin nåværende form?

Ja, vi elsker denne bloggen og vil henfalle til narkomani, trøstespising, sex og umoral uten den!

Nei, denne bloggen har utspilt sin rolle og uten den blir det dessuten en venstreekstremist mindre!










Etiketter: