mandag, mars 12, 2007

nytt parti:

RØDT ER STIFTA!

Jeg beklager overfor leserne at det har vært smått med oppdateringer i det siste. Grunnen er kort og godt at vi gått hen og stifta et nytt parti. Rødt er navnet, etter min mening et mye bedre alternativ enn andrekandidaten Solidaritet. Partiet har tidligere RV-leder Torstein Dale i førersetet, med AKP-leder Ingrid Baltzersen og Anna Taylor Lopez som nestledere. Dette er altså resultatet av sammenslåinga av Rød Valgallianse og Arbeidernes Kommunistparti.

Partiet vil på grunn av tekniske hindre i valgloven stille lister som Rød Valgallianse ved kommende valg. Av saker som var oppe som viktige for partiet på stiftelseskongressen i helga er motstand mot pensjonsreformen og kamp for AFP, fortsatt kamp mot norsk medlemsskap i EU og mot tjenestedirektivet, en konsekvent antiimperialistisk opposisjon mot norsk deltakelse i angrepskrig. Prinsipprogrammet slår fast at Rødt er et revolusjonært sosialistisk parti med det klasseløse samfunn - kommunismen - som mål.

Sosialisme, antiimperialisme, klassekamp, kanskje høres det ut som innholdsløse fraser. Kanskje virker det skummelt når kommunistene kommer og snakker om å knuse det bestående og reorganisere hele samfunnet. Kanskje virker det overilt i verdens rikeste land? Men er det å være et rikt land noen unnskyldning for å ikke ta vare på folk? Er det noe argument for at vi skal akseptere et system som skaper fattigdom i store deler av verden, som sender norske gutter og jenter i krig, som ikke evner å ta vare på hverken unge eller eldre, som skaper rasisme og konflikter mellom folk, alt dette for at de som har mest skal få enda mer? Sjølsagt ikke. Vi kødder ikke når vi snakker om revolusjon!
.

Etiketter: , , ,

3 Comments:

Blogger Plateprateren said...

Det var da fælt hvor høyt oppe den røde snora hang da..

2:00 p.m.

 
Blogger Målmannen said...

Sjå vår kommentar her:

http://maalmannen.blogspot.com/2007/03/det-nye-partiet.html

2:20 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Gratulerer med nytt party. Måtte en vind av ære følge dere.

PS: Maalmanden er en ordentlig surpomp!

10:52 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home