søndag, januar 14, 2007

hjelp til sjølhjelp:

SOLIDARITET MED RESULTATER

Det første teamet med norske leger returnerte fra Nepal i midten av desember. Under oppholdet arbeidet de ved Gureneti Model Hospital i Rolpa og trente opp helsearbeidere innafor Peoples Liberation Army. Den særnorske tradisjonen med helselag som metode for solidaritetsarbeid skiller seg positivt fra de borgerlige formene for veldedighet, der bokstavlig talt millioner forsvinner i lønninger og byråkrati. Helselagene skaper noe varig og bidrar med hjelp til sjølhjelp. De nepalesiske legene som fikk besøk av helselaget har fått kvalitativ utdanning i både skadebehandling og generelt helsearbeid for fattigbøndene på landsbygda. Denne utdannelsen vil de bringe videre og på denne måten bidra til ei bedre framtid for det nepalesiske folket.

Helselagsarbeiderne Hans Husum og Merete Taksdal har laga en rapport om den første turen som du finner på Helselag til Nepals hjemmeside: http://www.helselagtilnepal.no. Der finner du også gripende pasienthistorier som forteller om menneskene ved Gureneti Model Hospital.

For øvrig trenger helselaget fortsatt pengestøtte for å kunne sende neste team. Medlemsskap i Helselag til Nepal koster 150 kroner i året. Det er også mulig å sende enkeltilskudd til kontonr: 60450545743. Alle midler går uavkorta til helselagsarbeidet.

Etiketter: , ,

2 Comments:

Blogger Unknown said...

det er greit at du snakker ditt harde sufferspråk som ung og fremadstormende revolusjonær, men sjølhjelp? det heter selvhjelp.

7:59 p.m.

 
Blogger Brage said...

Så snilt av deg å la meg snakke som jeg vil! Er dog litt skuffa over at det bare gjelder noen ord. Jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke skal få skrive sjølhjelp når jeg både sier og skriver sjøl, sjølsagt, sjølve og andre varianter av ordet som du mener skal skrives selv.

9:30 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home