søndag, desember 31, 2006

godt nytt år:

NYTTÅRSFORSETTER

I år som i fjor vil vi på Tumleplassen foreslå noen nyttårsforsetter for landets ledere. Norske politikere har en lei tendens til å tro at lederskap betyr å herske over folk, ikke å tjene dem. Vi håper våre råd vil bidra til å få dere på rett kjøl og presenterer her noen forslag til tre av landets mest profilerte politikertryner:

Bjarne Håkon Hanssen
Bjarne Håkon, eller Pølsehansen som han også lyder, blir gjerne omtalt som regjeringas store ulykke. Arbeids- og Inkluderingsministeren har gjort ganske dårlig politisk håndverk og mislykkes i det meste han har holdt på med. Et av de første stunta hans var å gå ut i dagspressa og skjelle ut landets arbeidsledige og kreve at de står opp om morran. Da det førte til skarp kritikk fra mange ulike hold tok pølsehansen for seg den utakknemlige oppgaven å kaste ut så mange flyktninger som det lot seg gjøre. Hanssen var ikke i stand til å se sammenhengen mellom at Norge deltar i krig i Afghanistan og den reduserte sikkerheten i landet. Mange hundre flyktninger har blitt tvangssendt hjem til kriger Norge støtter i større eller mindre grad under Hanssens regime.
~ Forslag til nyttårsforsett: Sove lenge om morran og slutte å sende hjem folk til krig.

Jonas Gahr Støre
Støre, som noe ufrivillig har tilegna seg kallenavnet ”Dear Condi”, skal liksom være regjeringas hot-shot. Den velfrisserte millionæren med det godmodige valpeblikket fikk det ærefulle oppdrag å videreføre det propagandistiske bildet av fredsnasjonen Norge, samtidig som vi fortsetter vår subtile støtte til amerikanernes rabiate korstog verden over. Utenriksministeren har gjort en god profil i media både innenlands og utenlands, men har også skapt lavmælt murring i egne rekker. Bombeflyene til Afghanistan og boikotten av Palestinas demokratisk valgte regjering er blant sakene der den forjettede nye kursen uteblei.
~ Forslag til nyttårsforsett: Bli kjent som Jonas ”Dear Hugo” Gahr Støre og slutte å lage krig i andre land.

Kristin Halvorsen
SV-lederen som kapra Finansministerposten har heller ikke bare hatt det lett i året som gikk. Men til tross for at hun har måttet tåle mye kritikk av sine egne partimedlemmer, har det usårlige smilet og rampete glimtet i øyekroken bare falma, ikke forsvinni. Den første store flausa kom da Halvorsen brøyt parlamentarisk etikette og oppfordra til boikott av Israel. Det burde hun ikke gjort, for var det noen som burde ha gjort det var det Jonas siden det liksom havner under hans område, men han burde dessuten heller ikke ha gjort det, fordi vi er jo liksom på lag med Israel. Følgelig kom flause nummer to, nemlig unnskyldninga. I etterkant av dette har Kristin rota mye og pressa har vært mest opptatt at alle andre i SV er uenige med de som sitter i regjeringa. Miljøbevegelsen er heller ikke veldig fornøyd med veien SV synes å ta.
~ Forslag til nyttårsforsett: Ikke si unnskyld så mye, stå mer sammen med gamle venner på plenen og begynne å følge SVs partiprogram.

Med dette ønsker vi våre lesere et godt nytt år og lover som vårt eget nyttårsforsett å oppdatere oftere!

Etiketter: ,

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hei brage. Hvorfor kaller dere det "formann" i AKP?

11:35 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Hei brage.
Hvorfor kaller dere det "formann" i AKP?
Er det så vanlig med mannlige ledere? Leder er vel et mer passende ord?

11:36 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home