søndag, november 19, 2006

klassekamp mot unionen:

VETO MOT TJENESTEDIREKTIVET!

Overraskende for mange har LO-ledelsen gått in for at LOs sekretariat allerede mandag 20.november, fire dager etter EUs endelige vedtak, skal slå fast at LO ikke vil kreve at reservasjonsretten brukes. Tjenestedirektivet er omfattende og uoversiktlig og regjeringa syns dette er så krevende at de regner med å bruke minst 6 måneder før de tar stilling. Torsdag 15. november vedtok EU-parlamentet EUs tjenestedirektiv. Det er satt en treårsfrist for å sette direktivet i verk. I motsetning til EU-landa, kan Norge velge å bruke reservasjonsretten (veto) mot direktivet. Også Soria Moria-erklæringa åpner for dette dersom direktivet fører til sosial dumping.

Dette hastverket med å gå inn for et direktiv som er et målretta angrep mot arbeidsfolk har vakt sterke reaksjoner på grunnplanet i norsk fagbevegelse. LO i Oslo, LO i Haugesund, LO i Stavanger, LO i Bergen, LO i Trondheim og LO i Tromsø forlanger at LO-sekretariatet utsetter behandlinga av tjenestedirektivet som er berammet til mandag 20.november, og krever behandling i LOs representantskap.

De siste ukene har to store LO-forbund , El og IT og NTL krevd veto. Det samme har også Handel og Kontor samt Utdanningsforbundet utenfor LO. Vi ser også at lokale klubber, foreninger og LO-avdelinger kommer til det samme når de får studert direktivet. Tumleplassen oppfordrer sine lesere til å sloss mot direktivet i og utafor fagforeningene.

Les mer på frifagbevegelse.no og Aftenposten.
Mer om tjenestedirektivet kan du lese her.

Protestèr mot tjenestedirektivet! Skriv under på protestoppropet

DEMONSTRASJON MOT LO'S KNEBØY FOR EU
Møt opp ved Folkets hus mandag 20.11 kl. 10.30

Etiketter: , ,

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

øh...
Handel og kontor er ikke utenfor LO..
Og det er jo der du er medlem til og med, vet du ikke dette???

9:16 p.m.

 
Blogger Brage said...

Ser at teksten er litt uklar her. Det er ment å bety at HK har krevd veto, i tillegg til Utdanningsforbundet som er utafor LO. Det er klart jeg veit dette, men til mitt forsvar er det ikke jeg som har skrivi hele teksten. Den er saksa fra ei epostliste.

3:27 p.m.

 
Blogger Murat said...

Hei Brage,

link opp til meg, så skal du få en klem.

Kristian

1:03 p.m.

 
Blogger Brage said...

Da må du fortelle meg hvilken Kristian du er. Er det unge herr Kårbø vi snakker med?

7:28 p.m.

 
Blogger Murat said...

Japp. Det er meg.

4:21 a.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home