fredag, oktober 27, 2006

bitende og sylskarp politisk satire:


Ironien er ikke død. Den har bare blitt retro, shaaamener?

11 Comments:

Anonymous Anonym said...

Har du laga'n heilt sjæl?

11:29 p.m.

 
Blogger Kjetil said...

Er du sikker på dei i staden for de?

1:54 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Huh?

6:03 p.m.

 
Blogger Kjetil said...

Det var eit spørsmål til Brage om min eigen vlogg.

8:05 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Da Norge i 1978 sendte den første kontingenten med FN-soldater til Libanon hadde AKP (m-l) sørget for at flere av soldatene som meldte seg frivillig var AKP-ere.

”Taliban står sterkere enn noen sinne.” Påstanden blir også gjentatt av Kristian Berg Harpviken i Dagbladet i dag. Ørnhøi mener at årsaken er ”Vestens økonomiske utbytting, bomber og granater fra USA og Nato.” Det er Vestens angivelige plyndring av Afghanistan som gjør Taliban sterkere, med andre ord. Når man leser Ørnhøis synspunkter får man inntrykk av at ting må ha vært mye bedre i Afghanistan da Taliban styrte landet på 1990-tallet. Stemmer det at Taliban står sterkere enn noen sinne?

Under Talibanstyret på 1990-tallet var det Departementet for fremming av dyd og bekjempelse av synd som vedtok og håndhevet sharia-lovene. Kvinner skulle holde seg innendørs, som kveg i bås. Taliban forviste utenlandske bistandsarbeidere og henrettet opposisjonelle på fotballstadion i Kabul. Dette skjedde altså før Vestens angivelige plyndring av Afghanistan en gang hadde begynt. Afghanistan befant seg den gang nederst på FNs Human Development Report. Landet var herjet av en borgerkrig. Bare under kampene i Kabul i 1994 ble det drept 25.000 mennesker, de fleste sivile. Taliban lot Al-Qaida benytte landet som base for terroristleire. Tre tusen mennesker i New York, Washington D.C. og Pennsylvania ble drept 11. september 2001, i en aksjon ledet av fire menn som alle hadde fått opplæring i Afghanistan.

Etter 11. september stilte Norge opp for sin viktigste allierte og sendte soldater til Afghanistan. Sammen med Nord-Alliansen bidro Nato-styrkene til at Taliban ble drevet fra makten. Terroristleirene er i dag nedlagt. Over åtti prosent av afghanerne støtter de utenlandske styrkenes tilstedeværelse. FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) anser at 70 prosent av Afghanistan i dag er trygt for retur av flyktninger. Det har blitt avholdt grunnlovsforsamling og millioner av afghanerne har stemt i frie valg – på tross av Talibans forsøk på å true folk til å avstå å velge lovgivende representanter. (Bare Gud har rett å gi lover, mener de.) Hver uke rapporteres det at Taliban-soldater blir drept av Natos styrker. Taliban har mistet kontrollen over Afghanistan, de lider store tap hver dag. Hvor mye mer slik ”suksess” tåler Taliban?

5-kollonistene og haterne av demokrati i Norge må mobiliseres.
Lykke til.

12:49 a.m.

 
Blogger Plateprateren said...

Brage, du må få mekka noe grafikk til meg istedet for å lage all denne kommi-proppagadaen dagen lang.

11:07 a.m.

 
Anonymous Anonym said...

Tiram spør om den er mekka sjæl. Kamerat Kjetil spør om nynorsk. Tirma lurer på kva som skjer. Kjetil presiserer om at det dreier seg om vlog og ikkje saka. Crazy maniac Anonymous er ute på viddene om noko heilt ut av biletet for bloggsaka. Store ørn snakkar om grafikk. Eit bloggordskifte har aldri gitt meg større meining :)

Forresten. Det er viktig å ta fram vinterskoa no før det blir sommar igjen.
(det siste mitt bidrag i ordskiftet)

9:32 p.m.

 
Blogger Brage said...

Tiram: Jada. Jeg har laga den sjøl.

Kjetil: Sjekk kommentarfeltet i den aktuelle posten på din egen blogg.

Anonymous: En to-tre Vival pleier å hjelpe når jeg har det sånn...

Store Ørn: Jada masa! Det kommer, men jeg må jo prioritere viktigere ting!

Tromp: Vintersko er nå en ting. Personlig kjenner jeg at det er på tide å finne fram stillongsen.

10:23 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

*prøver å slette bildet av unge Aronsen i stillongs fra netthinna*

Når vi først er ute på viddene ... Har ikke du et blogginnlegg med fem punkter du skulle ha gjort unne? ;)

3:09 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Brage: Stilongs er bra, men eg foretrekker ullundertøy. Ullundertøy er forøvrig min store fetisj, så om du ikkje vil ha meg tett omslynga er det best å dekke deg til om vi er ute på same staden. Det er nok det beste for Tiram også, verkar det som.

6:05 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

JEG HAR PAKKET TELT OG SOVEPOSE,BLIR DU MED ?

Jeg skulle uten å mukke mene at Nord-Korea er et brukbart forbilde for Norge. Jeg syns faktisk det er temmelig tendensiøst å rakke ned på diktaturstater før man har prøvd å bo i dem sjøl! :)
Jeg har notert meg at en del hardcore er veldig misfornøyd med R.J. Rummel sin hjemmeside.

http://www.hawaii.edu/powerkills/NOTE1.HTM

Det borger for en viss kvalitet, selv om nettinfo alltid skal omgås med en viss forsiktighet.

11:29 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home