søndag, juni 18, 2006

kampen mot den statlige rasismen fortsetter:

ET SLAGS SISTE NYTT OM DE
AFGHANSKE FLYKTNINGENE
 


De siste døgna har jeg tilbragt all min ledige tid sammen med de sultestreikende afghanerne. Kampviljen er imponerende og sjøl om tida renner ut har ingen av dem mista håpet. De tror ikke at norske styresmakter faktisk vil gå til det skritt å med tvang sende dem hjem til et krigsherja Kabul, en by der de på nytt vil møte sine undertrykkere.
- Små lysglimt i all elendigheta har vist oss at det er en plass for oss i Norge, sier Zahir Athari, talsmannen for de sultestreikende.

Fastlåst situasjon
Det hersker stor grad av forvirring rundt hvem som har det avgjørende ordet om afghanernes skjebne. Samvittighetsfulle sjeler i SV har sørga for et prinsippielt støttevedtak, men partiet ser ikke ut til å få til noen endring på regjeringsnivå. Også Unge Venstre har gått ut med kraftig kritikk av regjeringas håndtering av saken. De peker på at tvangsreturnering på de premissene som nå foreligger er i strid med anbefalinger fra FNs Høykommissær for flyktninger.

- Vi forbeholder oss retten som nasjon å foreta en selvstendig vurdering på basis av en individuell vurdering av den enkelte. Da kan det hende at det kan ligge noen anbefalinger fra FN som vi ut fra en individuell vurdering mener ikke er riktig å følge, sier Hanssen til TV2. Norges nye kurs er tydeligvis å støtte seg til FN kun når FN samsvarer med regjeringas politikk.

Bidra i kampen!
Afghanerne trenger all den støtte de kan få, på alle plan. Folk oppfordres på det sterkeste til å dra nedom Domkirka og vise sin støtte. Det er også behov for folk som kan sove sammen med afghanerne på nattestid. Soveposer, tepper, termoser med varm kaffe og selvfølgelig pengestøtte er kjærkomne bidrag. Folk oppfordres dessuten til å signere og spre ordet om støtteoppropet.


Aksjonen har dessuten fått egen nettside. Den ligger på www.sultestreiken.net

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Støtt kampen! Regjeringa er for jævlig!

4:17 a.m.

 
Anonymous Anonym said...

Knus SV!

7:48 a.m.

 
Anonymous Anonym said...

Anse deg for pinga! (Blogspot har jo ikek skikkelig støtte for slikt ...)

6:32 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Ny blogg på katarina:

storalm.wordpress.com

12:37 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home