fredag, april 14, 2006


HARRYPÅSKE

Innimellom oppdager man at ting er bedre enn sitt rykte. Andre ganger får du alle dine fordommer bekrefta. Sistnevnte var tilfelle i går, skjærtorsdag. Jeg var nemlig på harrytur til Strömstad og fåglane skal vite at det var temmelig harry. Det ellers så trivelige handle-Mekka var fullstendig overtatt, invadert, okkupert om du vil, av rablende gærne østfoldinger. Disse folka kler seg dårligere enn birollene i en gjennomsnittlig tysk pornofilm, de er mer ukritiske til hodeplagg enn ravende drita fotballfans og de har manerer på linje med den russiske mafiaen. Fartsstriper og sørstatsflagg så langt øyet kunne se! Oppblåsbare barbaraer i annenhvert baksete (sic)! Grovt ureglementert tjuvstart på russefeiringa! Komikeren Zahid Ali fra TV2-programmet Rikets Tilstand rava rundt i skinnjakke med wünderbaums hengende fra øra. Pressedekninga var større ved en kongelig fødsel, og midt oppi denne hemningsløse feiringa av norske ungdommers kjøpekraft var vi. Fire intellektuelle, ærverdige representanter for norsk venstreside. Flaue var vi, over våre medborgeres infantile oppførsel. Vi luska duknakka rundt og forsøkte å unngå å havne på en eller annen førsteside. Kjappest mulig fylte vi bilen med sprit, øl, vin, godis, sigaretter og svensk fläsk, og vendte nesa mot Oslo.

Det var da det slo meg. Er jeg nå egentlig så mye bedre sjøl? Med bilen fylt til randen av smuglergods, alle kvoteregler glømt og smaken av svenske e-stoffer i kjeften, måtte jeg innrømme at jeg nok ikke var noe foregangsmenneske denne gangen heller. Riktignok hadde ingen av oss skinnbukser, vi spøy ikke i noen postkasser og bilen vår var av relativt normalt utseende, men allikavel. Smuglere var vi. Om vi var harry? Det får bli opp til svenskene å avgjøre. Men dere kan bare drite i å tekste meg dersom dere ser meg på Rikets Tilstand i ferd med å fylle handlevogna med billig pappvin for jeg kommer til å nekte alt!

Vel, harrytur er visstnok noe som hører påska til. Det gjør påskenøtter også. Sida (m-l)-quizen viste seg å være svært populær (kl.18.21 14.04.06 var den tatt 91 ganger) har jeg laga radikale påskenøtter. Nok en gang oppfordrer jeg dere, kjære lesere, om å legge inn statsa deres som kommentar.

Prøv Radikale Påskenøtter her: http://quiz.start.no/?p=play&quizID=1152

16 Comments:

Anonymous Anonym said...

Så hvorfor poster du ikke resultatene fra de tidligere quizene dine? Vi er så klart nysgjerrige på hva snittet ligger på:)

Jeg fikk forøvrig 17/25 på påskenøttene dine, med mye kvalifisert gjetting og flaks:D

9:46 p.m.

 
Blogger Brage said...

Snittet på (m-l)-quizen var 14.04.06 kl. 22.08 på 4.4 poeng. Ganske dårlig med andre ord. Da var quizen tatt 92 ganger.

Snittet på påskenøttene er 14.04.06 kl. 22.12 på 8.22. Den var da tatt 8 ganger.

10:15 p.m.

 
Blogger Lars said...

"Du hadde 13 av 25 riktige!" Relativt dårlig med tanke på at det var to. Les svaret mitt på bloggen din.

L.

10:16 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Faen, den var vanskelig. 11 riktige på meg. Forøvrig nekter jeg å tro at du visste alle disse svarene før du lagde quizen.

10:28 p.m.

 
Blogger Mari said...

Eg og Jokke fekk 22 riktige. Hurra!

11:30 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

20 riktige. Jeg rocker.

12:13 a.m.

 
Blogger Brage said...

Alt over 15 syns jeg er ganske bra. 22 er veldig bra, men Mari & Jokke var to og det er jo nesten litt juks. Og til Zagen så kan jeg si at det var et par av spørsmåla jeg ikke visste svaret på før jeg laga dem, men langt de fleste er basert på mitt vell av visdom!

12:52 a.m.

 
Blogger Mari said...

Når blei det juks med kollektivt arbeid?

8:38 a.m.

 
Blogger Stian Nicolajsen said...

Fy søren for en nerdequiz. Kem som kan sånne ting?

Eg fikk 11 riktige, men eg vet ikkje kossen i all verden eg klarte det

1:35 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Søren også, jeg greide bare 16 riktige og bomma på flere opplagte spørsmål. Ok, det er et par "småfeil" i qiuzen. F. eks. var ikke Schicklgruber det egentlige navnet til Hitler, men det kunne vært det. Faren hans, Aloys Schicklgruber tok navnet Hitler før Adolf ble født.

1:42 p.m.

 
Blogger Brage said...

Haha! Det er et par småfeil i qiuzen, pappa? Åssen skal man kunne ta sånn kritikk alvorlig? Du har for øvrig rett i at Adolf blei født med Hitler som etternavn. Det er derimot ikke riktig at Aloys Schicklgruber tok navnet Hitler før Adolfs fødsel. Det var det nemlig Alois Schicklgruber (med en i) som gjorde. Han blei riktignok født Aloys, med skifta til Alois før han tok navnet Hitler. Gjør leksene dine skikkelig hvis du skal pirke, mann!

Jeg må dessverre også informere om at Jokke & Mari er diskvalifisert, da det har kommet for en dag at de benytta seg av oppslagsverk og andre hjelpemidler for å oppnå sine 22 poeng.

8:36 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

1) Jeg forstår ikke spørsmål #6:

> Hvilken europeisk by kapitulerte for nazistene 1. oktober 1944?

Byen kapitulerte *for* nazistene helt i begynnelsen av krigen, men nazistene *i* byen kapitulerte rundt 1. august, da sovjetstyrkene stod utenfor. Riktig nok startet frigjøringen fra innsiden (se: http://en.wikipedia.org/wiki/Warsaw_Uprising).

2) I spørsmål #16 skriver du «Vidqun Quisling», som åpenbart er feil.

3) Fra spørsmål #25 Adolf Hitler het aldri Schicklgruber, og er feil.

4) Ordet «violert» fra spørsmål #23 finner jeg ikke i noen ordbøker. Hvorfor ikke?

9:44 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Alois Hitler, born Aloys Schicklgruber (7 June 1837 – 3 January 1903) was the father of Adolf Hitler.

Adolf was legally born a Hitler
Alois Hitler, born Aloys Schicklgruber (7 June 1837 – 3 January 1903) was the father of Adolf Hitler.

http://en.wikipedia.org/wiki/Alois_Hitler

Far til

http://en.wikipedia.org/wiki/Adolph_Hitler

His father Alois was born out of wedlock and used his mother's surname, Schicklgruber, until he was 40. In 1896, he began using the name of his stepfather, Johann Georg Hiedler, after visiting a priest responsible for birth registries and declaring that Georg was his father (Alois gave the impression that Georg was still alive but he was long dead). The spelling was probably changed to "Hitler" by a clerk. Later, Adolf Hitler was accused by his political enemies of not rightfully being a Hitler, but a Schicklgruber. This was also exploited in Allied propaganda during the Second World War when pamphlets bearing the phrase "Heil Schicklgruber" were airdropped over German cities.[

10:56 p.m.

 
Blogger Brage said...

Hr. Jacobsen:

1) Spørsmål #6:
I boka Århundrets Krønike utgitt av Cappelen Forlag i 1988 kan man lese på side 637: ”3. oktober: Warzawa kapitulerer. Warzawa-oppstanden (-> august 1944) bryter sammen. General Tadeusz Bór-Komorowski ser seg tvunget til å kapitulere etter 64 dager da den ventende hjelp fra Lublin-komiteen eller fra Josef Stalin uteblir. Dessuten har forsyningen av ammunisjon fra de vestallierte gjennom luften ikke vært vellykket. Generalen og de overlevende fra hjemmestyrkene får tilsagn om å bli behandlet som krigsfanger.”. Feilen ligger i datoen. Det skulle være 3. oktober, ikke 1. Godeste General Bor leda de polske hjemmestyrkene som fikk et kraftig oppsving etter at de tyske okkupasjonsmyndighetene forlot Warzawa i august. Til tross for advarsler fra London gikk de løs på okkupasjonsmaktas kontorer og kaserner. Dette likte SS dårlig og sendte inn folk fra sin spessial-straffeavdeling. Nazistenes brutale framfart fører til større støtte til Bor og hans menn, men da hjelpa fra den Røde Arme uteblir ser han seg altså nødt til å kapitulere, den tredje oktober 1944. Det framgår da også av Wikipedia-artikkelen du posta en link til.

2) Spørsmål #16:
Du har sjølsagt helt rett. Jeg bøyer meg i støvet og ruller meg i søla. Feilen er nå retta opp.

3) Spørsmål #25:
Hukommelsen min har spilt meg et puss og spørsmålet blei noe upresist. Men av de alternativene som blir presentert er det allikevel opplagt hva som er ment å være riktig svar. Men ok, jeg har endra spørsmålet..

4) Spørsmål #23:
Du har åpenbart for dårlige ordbøker! Har du prøvd en fremmedordbok? Violert er perfektum partisipp, den adjektiviske formen av det latinske verbet violere. Hvis du søker på ”violere” på google får du blant annet treff i Den Danske Online Ordbog som beskriver stavemåten. Dersom du ønsker en forklaring av betydningen av ordet kan du laste ned William Whitakers latin-engelsk ordbok fra http://users.erols.com/whitaker/words.htm. Han beskriver verbet som violate, dishonor eller outrage. Dersom du ikke fullstendig har basert livet ditt på internett enda kan du dessuten slå opp i Gyldendals Fremmedordbok og finne at violere betyr å krenke eller å voldta. I den grad det brukes i dagligtale betyr det å fornærme.

3:01 p.m.

 
Blogger Fjeldstad said...

Diskvalifisert meg i ræva!!!
Dette er en internett quiz og da er hele internett på mitt lag! sånn er det med det! og hvis det ikke skulle være lov til å få best mulig resultat på smartes mulig måte så kan du ta med deg påskenøttene dine med deg opp på fjellet til hytteboka der de hører hjemme!

3:11 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Jaja.

1) Ja, jeg tok feil. Men det gjorde du også! :-D

Det refereres til 3dje oktober, ikke 1ste oktober, som du spør etter.

4) Hm, jeg har ikke Gyldendals fremmedordbok. I den grad ordet brukes i dagligtale sier vel folk flest «hæh?» :-)

7:00 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home