onsdag, april 19, 2006

gi din skjerv til en vaskeekte revolusjon:

STØTT HELSELAG TIL NEPAL!

Ikke før har våre franske kamerater bragt i land en rosenrød seier mot en ny brutaliserende arbeidsmiljølov, så stormer det i en annen del av verden. Sjøl om vi lever i fløyelsrevolusjonenes tid finnes det folk i verden som må sette makt bak sine krav. Vi snakker sjølsagt om Nepal, Indias fattige lillesøster som for tida feirer snaue to ukers generalstreik. Den maoistiske frigjøringshæren i nær allianse med de største parlamentariske partiene intensiverer kampen for å dra landet opp av den halvføydale gjørma, styrte diktatoren Kong Gyanendra og innføre et parlamentarisk demokrati og jordreformer. Behovet for solidaritetsarbeid for Nepal er svært. Det vil solidaritetsorganisasjonen Helselag til Nepal gjøre noe med.

Nepal er et herja land. Den brutale framferden til de kongelige sikkerhetsstyrkene har ført til mange tragiske skjebner og rammer i stor grad tilfeldig. Mange har falt i folkekrigen sida starten i 1996 på grunn av underutvikla helsearbeid. Helselag til Nepal vil sende det første teamet allerede i juni. Disse skal trene opp soldater i førstehjelpsarbeid, bidra til å bygge mobile klinikker og hjelpe til å bygge folkehelsestrukturer i de frigjorte områdene kontrollert av Folkets Frigjøringshær. Slikt arbeid er ikke gratis. Drøyt 50.000 norske kroner må samles inn for å finansiere prosjektet. Per i dag har det kommet inn litt over 6000, så arbeidet er godt i gang, men helselaget trenger all den hjelp det kan få. Du kan hjelpe prosjektet ved å gi penger eller be din fagforening om å støtte Helselag til Nepal. Innsamlingskontoen er: 60450915745.

Vil du lære mer om nepal, om frigjøringshæren og deres krav? Kjøp boka Nepal – folkekrig for demokrati og jordreform. Den er skrevet av Johan Petter Andresen som var i Nepal på invitasjon fra Communist Party of Nepal (maoist) i fjor høst. Han er den første nordmannen til å besøke de frigjorte områdene. Boka koster 75 + porto og kan bestilles fra akp@akp.no


Oppdatert (24.04.06)
Dagbladet: blodig dag i Nepal

Oppdatert (27.04.06)
Helselag til Nepal sin hjemmeside

7 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hvor kan man melde seg inn?

12:58 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

støtter du virkelig maoistene i nepal? hvorfor ertsatte et kongediktatur med maodiktatur? maoismen har utspilt sin rolle som politisk system!

10:29 p.m.

 
Blogger Brage said...

Vel, nå kjemper i grunnen maoistene mest for å innføre et borgerlig parlamentarisk demokrati. De sloss mot føydalismen i Nepal og må gjennom en periode med skikkelig kapitalisme før det kan bli snakk om noen sosialisme.

1:34 a.m.

 
Blogger butleninwasentdead said...

Det er alltid så fint med anonyme biatches som snakker politikk.

12:44 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Jeg bare lurer på: Har denne gruppa noen nettadresse? Hadde vært artig å vite litt mer om dem. Hvem som står bak, spesielt.

9:02 p.m.

 
Blogger Brage said...

det er vel ingen hemmelighet at AKP og spesielt Johan Petter (forfatteren av Nepal-boka) spiller en viktig rolle, men fronten har mål om å bli breiere enn som så. Nettsida er ikke oppe enda, men vil annonseres på Tumleplassen når den kommer opp.

12:00 a.m.

 
Anonymous Anonym said...

Åssen er det egentlig nå? har kongen gått av eller var det bare tull?

1:06 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home