tirsdag, april 25, 2006

Den store dagen nærmer seg:

1. MAI

Dagen nærmer seg med stormskritt. Gatene fylles med røde flagg og progressive paroler. Småspurvene kvitrer revolusjonære arbeidersanger. Det er vår i lufta. Det er arbeidernes internasjonale kampdag og den starter med frokost i Birkelunden. Men hva skjer så?

Bor du ikke i Oslo? Vil du treffe revolusjonære kamerater på 1. mai? Rød Ungdom har laga en oversikt over arrangementer rundt om i landet der Rød Ungdom deltar.

Natt til første
For de med baller til konsert og moro kvelden før den store dagen er det konsert på Blitz søndag. Blant banda må nevnes trivelige This thing called dying, alltid like inspirerende 2:20 og det mer ukjente PK 16 fra Hamburg. Moroa starter på Blitz kl. 20.00 og koster femti spenn.

Frokost i Birkelunden
Grünerløkka Solidaritet arrangerer 1. mai-frokost i Birkelunden. Arrangementet begynner kl. 09.30. Det blir appeller, kulturelle innslag, kaffe, kaker, loddsalg og generell revolusjonær hygge. Etter arrangementet går vi i samla flokk til Youngstorget.

Det store toget
LO arrangerer tog fra Youngstorget. I tillegg blir det appeller og sang før toget går. Paroler, program og liknende finner du hos LO i Oslo. Arrangementet starter kl. 11.20.

Show us some lov
RU, SU, Ungdom og Fritid, og Oslo UMN arrangerer konsert på Subscene for lovpålagte fritidsklubber. Det starter kl. 18.00.

Rød på Blå
Tradisjonen tro blir det konsert på Blå også i år. Bandene er Girl From Saskatoon og Sturm und Drang. De tar søtti spenn i døra som for øvrig åpner kl. 20.00

Tog på nett
Joa. Du trenger faktisk ikke stå opp av sofaen får å gå i tog første mai. Du kan gå i online tog på nettet. Her kan du dessuten lage dine egne paroler og slippe unna de døve og trauste LO-klisjeene.

Moro for unga
Tiram bragte oss denne flotte oppbyggelige animasjonssnutten. Den passer fint på 1. mai når unga skal tirres opp i klassehat for å gå ut og sloss mot silkerampen.

Moro for gamlinga
1. mai-quizen er fortsatt like spennende. Det viser seg at snittet ligger på rundt sju av ti rette. Legg gjerne igjen scoren din i kommentarfeltet.

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Okey
"Du hadde 7 av 10 riktige!"
Nogenlunde bra?
Men må vel innrømme at det var mer flaks enn dyktighet :/

2:44 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

7 av 10 -- og samme her:)

3:30 p.m.

 
Blogger Lars said...

endelig et brukbart resultat, jeg fikk og 7 av ti

ganske mye av det her gikk på logikk da. England inn i EU i 76 du lixom. alle vet jo at England ble med før Norge, det var jo derfor Norge søkte!

4:23 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Eg vil krangle litt på quizzen din.
Oppgåve 4; om den japanske sørpolekspedisjonen. Den 1. mai 1911 kom dei til havn i Sydney, Australia. Dei gav ikkje opp pga. døde hunder, men pga. is og dårlig vær som gjorde at dei aldri nådde land. Den andre japanske sørpolekspedisjonen eit halvt år seinare stakk rett nok sledehundane av, men...

men elles - ein lærerik quiz.

6:24 p.m.

 
Blogger Jon Carlstedt Tønnessen said...

Artig quiz Brage. Men disse hendelsene glemte du:
1328: Krigen for skotsk uavhengighet avsluttes. England godkjenner Skottland som uanhengig nasjon.
1930: Planeten Pluto får offisielt sitt navn
1948: Den Demokratiske Folkerepublikken Nord-Korea etableres
1978: Verdens første spam-mail sendes ut av et elektronikkfirma i USA
1978: Naomi Uemura blei den første som nådde Nordpolen aleine, med hundeslede.
2003: George Bush erklærer "Mission Accomplished" om krigen i Irak

7:00 p.m.

 
Blogger Mari said...

No har eg gått i 1. mai-tog. Ein dag for tidleg, og på internett, men det er betre enn å ikkje gå, sånn som det ser ut som det blir i morgon. 1. mai er ikkje ein gong skikkelig fridag i Danmark, dei fleste kontor og sånt stenger klokka tolv.

8:59 a.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home