onsdag, mars 22, 2006

KRIG? HVILKEN KRIG?



"På det nåværende tidspunkt kan det ikke sies å være snakk om en væpnet konflikt i Irak", skal vi tro Danmarks utenriksminister Per Stig Møller. Utsagnet passer fint med George Bush's verdensbilde. Bare et par måneders bombing skulle til før Erkecowboy Bush stolt proklamerte krigen for vinni og avslutta. Vi som lever i den virkelige verden har et noe annet syn på saken. Det skal liksom ikke mer til enn å se på TV2-nyhetene for å skjønne at det er krig i Irak. Daglig kommer det nye rapporter om trefninger mellom koallisjonsstyrkene og den irakiske motstandsbevegelsen, og det går bemerkelseverdig kort tid mellom skandaleoppslagene om tortur og umenneskelige forhold i fengslene.

Fordi amerikanerne ettertrykkelig har avfeid poenget med å føre statistikk over drepte, har noen trivelige idealister danna Iraq Body Count project. I følge deres tall blir det drept flere i gjennomsnitt hver dag i Irak i år enn de to foregående åra. Såvidt jeg kan skjønne må dette være en indikasjon på økt oppslutning om den væpnede motstanden mot okkupasjonen. Uansett er det utvilsomt og ugjendrivelig et bevis på at den væpnede konflikten Per Stig Møller ikke kan se, den lever i beste velgående.

Lørdag 1. april har Komiteen for et fritt Irak sitt årsmøte i Oslo. I den anledning kommer lederen av Iraks Patriotiske Allianse, Abdul-Jabbar al-Kubaisi, til Norge for å fortelle om amerikanernes overgrep og motstandskampen mot okkupasjonen. For mer informasjon om møtet eller medlemskap i Komiteen for et fritt Irak, besøk: http://www.frittirak.no

1 Comments:

Blogger butleninwasentdead said...

bra innlegg, jeg vil også nevne kommentaren fra tidligere statsminister i Irak, Ahamed (?) Allawi .- Vestlig media snakker om at vi snart kan bli borgerkrig i Irak, hver dag dør det 60 sivile hvis ikke mer som følge av væpna konflikt, hvis ikke dette er borgerkrig, hva er det da?
Fyren er jo et reaksjonært svin, men avogtil kan selv de si smarte ting.

8:36 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home