onsdag, februar 01, 2006

Full seier for Braathens-ansatte!

325 tidligere Braathens-ansatte vant i dag en knusende seier over storselskapet SAS som ville ta fra dem ansienniteten.

De ansatte i Braathens får nå med seg ansiennitet og stillingsbrøker inn i det SAS-eide Scandinavian Ground Services (SGS) som om de hele tida skulle ha vært ansatt der. Da SAS og Braathens slo seg sammen i 2002 ble oppkjøpet først vurdert som en virksomhetsoverdragelse. Da SAS seinere bytta strategi førte dette til forskjellsbehandling av de ansatte. SAS ville frata de 325 Braathens-ansatte all opparbeida ansiennitet. Saka blei i dag avgjort i høyesterett.

- Nå kan vi legge forskjellsbehandlingen bak oss og se framover. Dommen sikrer at arbeidsgiver verken kan organisere seg bort fra eller frigjøre seg fra lovbestemte forpliktelser. Det er betryggende, sier Lisbeth Eliasson i arbeidstakerorganisasjonen Parat til dagbladet.no. Parat har sammen med Handel og kontor og fellesforbundet representert de Braathens-ansatte i retten.

De Braathens-ansattes seier er også en seier for hele fagbevegelsen. Saka får presedens for mange andre arbeidere og sikrer arbeidstakere i alle sektorer.

- Dette har ikke vært noen dans på roser. Vi har fått noen solide slag i trynet, men samtidig stått sammen. Dette er en gledens dag, en skikkelig finaleseier, og takk for sist! sier en begeistra Braathens-ansatt til Bergensavisen.