søndag, januar 29, 2006

Folkekrig for jord og frihet











Det har vært mye snakk om terror og terrorister den siste tida. Midt-Østens mest forhatte terrorister vant valget i Palestina. I Danmark blir radikal ungdom dømt under terrorlovene for å sende støtte til palestinske PFLP og Colombianske FARC. USAs terrorliste er romslig. Er det sånn at en hver som kjemper med våpen for å befri seg fra undertrykkende regimer er en terrorist?

I Nepal er spørsmålet i ferd med å besvares. Den maoistiske geriljaen har siden 1996 kjempa med våpen i hånd for å frigjøre seg fra kongedømmet, føydalismen og byråkratkapitalismen. De første angrepa retta geriljaen mot politi og politistasjoner og greide på den måten å bevæpne seg sjøl. De har stått på USAs offisielle liste over terrororganisasjoner sida 2003. For to år sida erklærte maoistene at de kontrollerte drøye 80 prosent av landet, men alle store byer er fortsatt kontrollert av den føydale regjeringa. Geriljaens hovedkrav handler om demokrati og jordreform. I store deler av landet har de konfiskert dyrkbar jord fra rike føydalherrer og gitt den til de som dyrker den. Vil du lære mer om Nepal og folkets kamp for frihet og folkestyre?

NEPAL I DAG
- folkekrig for demokrati og jordreform

Anand Swapoor Verma fra World Peoples Resistance Movement og Johan Petter Andresen fra AKP innleder. Andresen, som var i Nepal i sist høst, presenterer innholdet i sin bok om Nepal og folkekrigen.

Asylet pub på Grønland, 7. februar, kl. 18.30


1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Dere burde lage sånne møter i resten av landet også. I hvert fall Bergen og Trondheim!

12:31 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home