søndag, januar 01, 2006

Fem nyttårsforsetter for Norges herskere

Nytt år, nye muligheter. 2006 ser ikke ut til å bli mindre spennende eller mindre turbulent enn året som gikk. Siv Jensen skal bli FrP-leder, norske fly skal bombe i Afghanistan og land etter land i Sør-Amerika velger venstreradikale ledere. Her i Norge har ikke de rødgrønne fått helt dreisen på regjeringssamarbeidet enda. Sånn går det gjerne når sosialdemokratiske idealister plutselig må gjennomføre den politikken de alltid har agitert mot. Jeg tenkte jeg skulle hjelpe de rødgrønne og kollegene deres med å få skikk på norsk politikk. Her er noen nyttårsforsetter for Norge.

1. Slutt å lage krig!
Hver gang USA forlanger det stiller Norge villig opp med militær hjelp til angrepskrigene deres. Norge har deltatt i og støtta amerikanernes kriger i en årrekke, stort sett uavhengig av hva folk flest måtte mene om det. Etter 9/11 klarte til og med SV å sørge for at Norge forplikta seg til å backe amerikanernes krig før det i det hele tatt var klart hvem vi skulle gå til krig mot. SV har helt rett i at USA er den største trusselen mot verdensfreden. Med ei sånn analyse i bånn, må man slutte å lage krig for dem. Jeg regner med at med litt effektivt opprydningsarbeid kan de rødgrønne få trukket samtlige soldater hjem fra både Irak og Afghanistan og trekke løftet om bombefly til ISAF-styrkene.

2. Si nei!
Det norske folk har sagt klart og tydelig nei til medlemsskap i den europeiske union opptil flere ganger. Allikevel er Norge flinkere enn mange andre land til å gjennomføre EUs politikk. Schengen-avtalen, EØS og så videre utsetter også oss for en del av det grøvste liberaliseringskjøret. Det er vi mange som kan være enige om at er dumt og derfor regner jeg med at regjeringa etter nyttår vil vise handlekraft og bruke den vetoretten Norge faktisk har forhandla seg fram til. Sånn kan vi unngå de værste velferdsraseringene og markedsliberaliseringstiltakene. Dessuten har senterpartileder Åslaug Haga nesten lovt å bruke vetoretten i kommende periode. Det dristige forsettet ville sjølsagt være å melde Norge ut av Schengen og EØS.

3. Mer fritid!
I gamle dager var det en almenn oppfatning at når produktiviteten øker skal folk få jobbe mindre. Sånn har det imidlertid ikke gått. Normalarbeidsdagen har ikke vært regulert sida tidenes morgen og folk jobber seg i hjel i dag som før. Forsøk med seks timers normalarbeidsdag må innføres snarest. For sikkerhets skyld minner jeg om diverse feller å gå i. Målet med sekstimersdagen er ikke redusert sjukefravær eller økt produktivitet, det er rett og slett redusert arbeidstid og mer fritid. Sekstimersdagen må behandles som en helhetlig samfunnsreform som skal gjøre hverdagen til folk friere. En heldig bieffekt av dette er sjølsagt at du åpner for langt flere folk i jobb, for eksempel delvis uføre som ikke kan jobbe hele dager i dag. Dette fikser dere, hæ?

4. Pjatt om skatt.
En betenkelighet ved de rødgrønnes statsbudsjett er at Siv Jensen var mer eller mindre fornøyd med det. De rødgrønne laga ikke egentlig noen ny økonomisk politikk for Norge, men videreførte Bondviks kurs med små kosmetiske endringer. Forskjellene mellom folk øker i Norge som i resten av verden. Kommunene strupes økonomisk og får ikke på langt nær nok penger til å sørge for gode velferdstilbud som skoler, helsevesen, fritidstilbud, veier og så videre. Løsninga? Ta penga fra dem som har dem! Det var dette med fellesskap kontra individ og sånn, ikke sant? Det er tross alt vanlige folk som har skapt verdiene de rike forvalter. I løpet av relativt kort tid bør dere bare få reversert de siste skattelettelsene og heller sørge for en skikkelig beskatning av norges rikeste. Jeg gir dere noen uker på dette.

5. Ta tilbake menneskeverdet!
Norge er annerledeslandet som plutselig blei ingenmannslandet. Den nye asyllova av 2004 hadde til hensikt å stenge Norges grenser for mennesker på flukt. Og den blei brukt for hva den var verdt av Høyres Erna Solberg som fornøyd klappa i henda og registrerte at med den nye lova blei det mye lettere å nekte flyktninger og asylsøkere opphold i landet. Norge deltar aktivt i krig og utbytting av fattige land, men vil ikke være med på å ta vare på de menneskene som tvinges på flukt. Den nye lova umuliggjør blant annet den grundige og individuelle behandlinga en asylsøker har krav på. Til og med FN mener vi er ute og kjører. Derfor regner jeg med at dere får reversert lova snarest og blant annet gjeninnfører retten til midlertidig arbeidstillatelse for flyktninger. Da kanskje færre av dem tvinges til kriminalitet for å overleve også.

Med dette kutter jeg ut all politisk aktivitet for en stund. Jeg kommer til å sjekke dere opp om litt for å se om dere har fått ordna opp. Hvis ikke blir jeg nok dessverre nødt til å jobbe videre og drive opposisjonsarbeid også i 2006.

Godt nytt år!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

om punkt 4: "Pjatt om skatt"

...nå har det seg jo slik at det er faktisk ikke de rødgrønne sitt busjett, men i hovedtrekk et statsbudesjett som ble vedtatt av den forrige regjeringen, altså er ikke de største mulighetene for omrullering av penger til stede.

Videre er det nå slik at det er en koallisjonsregjering mellom SV, Sp og Ap. Fordi de er en rødgrønnkoallisjon, betyr ikke det at de dermed kommer til å overrøse de rike med skatter. Av regjeringspartiene er det faktisk bare SV som er et klart "rødt" parti. Ap, som er det klart største partiet i regjeringen, velger å støtte seg til den sosialdemokratiske ideologien (riktignok med et partiprogram for 2005-2009 som heter "Ny Solidaritet" og skal gå på utgjevning og like muligheter), og det er vel ikke de største skattepåleggene de rødeste av norges befolkning kan forvente seg.

Kos deg videre...!

6:55 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home