lørdag, januar 07, 2006

- Du trenger ikke beklage, Kristin!

De siste dagenes avisoverskrifter har vært prega av en massiv kampanje mot finansminister kristin Halvorsens oppfordring om forbrukerboikott av israelske varer. Finansministeren sjøl har blitt nødt til å beklage utspillet og avisene underkjenner bakgrunnen for SV-kampanjen, nemlig den israelske statens apartheidregime mot palestinerne. Kristin Halvorsen har ingenting å beklage.

I disse dager starter SVs landsomfattende solidaritetskampanje for Palestina. Kampanjen oppfordrer folk til ikke å kjøpe israelske varer for å legge press på Israel i Midt-Østenspørsmålet. På kampanjesidene skriver de blant annet at kampanjens mål er å "Få ei auka forståing av palestinaranes si sak i den norske befolkninga og oppnå at den norske regjeringa arbeider for internasjonale sanksjonar mot Israel og set i verk ein klart uttalt og effektiv våpenboikott". Kristin Halvorsen støtta kampanjen i et intervju med Dagbladet torsdag og slapp med det ei ny bombe i regjeringssamarbeidet mellom SV, AP og SP.

Media har fulgt opp saka med sterke karakteristikker av uttalelsene til finansminister Halvorsen og kan blant annet melde at Stoltenbergs rådgivere sammenlikner SVs boikottkampanje med nazistenes terrorisering av jødiske kjøpmenn under krigen. Det blir også hevda at Norge var nær en diplomatisk krise på grunn av finansministerens utspill. Utenriksminister Jonas Gahr Støre så seg nødt til å skrive brev både til sin Israelske kollega og den amerikanske utenriksministeren Condaleeza Rice for å forsikre om at boikott av Israel ikke er offisiell norsk politikk.

Kristin Halvorsen har brutt norsk parlamentarisk etikette ved å uttale seg om spørsmål som ligger under en annen statsråds politiske domene. Flott, spør du meg. Halvorsen har ikke gjort annet enn å backe opp sitt eget partis demokratisk vedtatte politikk. Israel er det landet i verden som har forbrutt seg mot flest FN-resolusjoner. Israel er og blir en okkupantmakt som begår daglige overgrep mot den okkuperte parten, palestinerne. Israels mur (eller gjerdet, som Carl I Hagen kaller det) er fordømt av FN og de fleste demokratiske regjeringer og det er dømt ulovlig i den internasjonale domstolen i Haag. Norske forbrukere har ingen garanti for at israelske produkter i norske butikker ikke er framstilt på okkupert jord. Våre middagspoteter kan være dyrka på mark der israelske bulldozere har jevnet palestinske hjem ved jorda.

Over femti forskjellige organisasjoner, partier og fagforbund er tilslutta nettverket Boikott Israel. På deres hjemmesider kan du lese om boikott-aksjoner og finne lister over israelske varer du ikke bør kjøpe. Vil du bidra til apartheidstaten Israels fortsatte folkemord på palestinerne? Besøk http://www.boikottisrael.no/

Bli medlem av Palestinakomiteen! Besøk dem på
http://www.palestinakomiteen.no/

Andre Palestinasider: Riv Muren-kampanjen, Fellesutvalget for Palestina, Ungdom for fritt Palestina, SVs Palestinakampanje.



5 Comments:

Blogger Dadida said...

Det er klart hun trenger å beklage. Det skyldes delvis en regjeringskåthet hun har lidd under i lang lang tid, og kanskje også delvis Stockholmssyndromet.
Og kanskje er hun faktisk mer enig med Stoltenbergs rådgivere, husk at en av hans rådgivere er tidligere partisekretær i SV, BV Solhjell....

9:12 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Og så kan man jo spørre seg hvor ærlig Kristin egentlig er. Hun støtter jo fortsatt oljefondsinvesteringer i Israel!

2:00 p.m.

 
Blogger Lars said...

Jeg er ganske overbevist om at både Solhjell og Halvorsen faktisk er enige med seg selv (SV) her. Generelt er palestinaengasjementet sterkt i SV, selv om Kristin H. er mer markert på andre saker.

Men Brage - lenkene dine er føkka.

L.
http://akerhaug.blogspot.com

2:01 p.m.

 
Blogger Brage said...

Åssen føkka da, Lars?

2:02 p.m.

 
Blogger Lars said...

ja altså de nederste i den siste bloggen, "andre palestinasider", dvs. de åpner ikke, ihvertfall ikke i mozilla, når jeg ser på koden ser det ikke ut som de er kodet som lenker heller?

3:11 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home