søndag, januar 08, 2006

De rødgrønne svikta Union i Skien!

I Dagsavisen søndag 08.01. dokumenterer Fagforeningsleder Jan Grini ved papirfabrikken Union i Skien hvordan den rødgrønne regjeringa kunne redda fabrikken fra nedleggelse. Regjeringa har ved minst to anledninger behandla saka, men valgt å legge seg på samme linja som Bondevik-regjeringa. Eiernes økonomiske interesser er viktigere enn 380 arbeidsplasser.

- Vi godtar ingen nedleggelse! sa Jens Stoltenberg og oppildna de mange tusen frammøtte demonstrantene til fortsatt kamp for de Union-ansatte. I dag vil ikke Stoltenberg kommentere saka. Statsministeren er formodentlig redd for å bli tatt i løgn.

Næringsminister Odd Eriksen (AP) var med på å behandle et forlsag om statlig oppkjøp av Union. Dersom staten sikra seg aksjemajoritet ville regjeringa kunne hindre nedleggelse og fortsatt produksjonen ved bedriften med solid overskudd. Dette har vært vurdert - og forkasta.
- Jeg vil ikke anbefale å gå inn på eiersiden i Norske Skog, sier Odd Eriksen.

Også fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV) kunne påvirke Unions skjebne. På et tidspunkt behanlda Konkurransetilsynet et forslag om å pålegge Norske Skog å selge Union, framfor å legge ned. Tilsynet la bort saka. Regjeringen, ved Fornyingsdepartementet, kunne overprøvd tilsynets vedtak og pålagt Norske Skog å selge virksomheten. Også denne muligheten blei vurdert - og forkasta.

– Både Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Åslaug Haga var veldig høyt på banen under valgkampen. Etter valget har vi sett lite til dem. Jeg er veldig skuffet over at de har vært så tafatte. De sitter med nøkkelen til å redde Union, sier Fagforeningsleder Grini.

Les hele saken i Dagsavisen: http://www.dagsavisen.no/innenriks/article1896274.ece

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Heheh! Flere enn meg som sitter med en slags hva-var-det-jeg-sa-følelse? :-)

6:43 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home