torsdag, desember 15, 2005

Sør-Trøndelag fylkesting boikotter Israel!

I dag 15.12.05 har Fylkestinget i Sør-Trøndelag gjort et aldri så lite historisk vedtak. Etter forslag fra Rød Valgallianse har Fylkestinget vedtatt full boikott av israelske varer.

I uttalelsen fra Fylkestinget blir staten Israel sammenlikna med apartheid-regimet i Sør-Afrika. Vedtaket slår også fast at fordømmelsen fra andre land og den organiserte solidaritetsbevegelsen var viktig for å få gjort ende på apartheid. Videre peker vedtaket på at Israels undertrykkelse av palestinerne er i strid med internasjonal lov og rett på flere punkter. Israels okkupasjon av Vestbredden, Gaza og Golan er blitt fordømt i FN. Israels bygging av muren rundt Vestbredden er dømt ulovlig av den internasjonale domstolen i Haag. Settlementsene på okkupert palestinsk jord er erklært i strid med folkeretten.

- Sør-Trøndelag var det første fylket til å boikotte Sør–Afrika - i tråd med en god tradisjon vedtar Fylkestinget som det første i landet å boikotte varer fra Israel, både egne innkjøp og i holdningsarbeid, og vi oppfordrer befolkningen til å gjøre det samme, heter det i vedtaket.

Over femti forskjellige organisasjoner, partier og fagforbund er tilslutta nettverket Boikott Israel. På deres hjemmesider kan du lese om boikott-aksjoner og finne lister over israelske varer du ikke bør kjøpe. Mye av israels eksportartikler er framstilt og produsert på okkupert jord. Vil du bidra til apartheidstaten Israels fortsatte folkemord på palestinerne? Besøk http://www.boikottisrael.no

Se også http://www.palestina.no og http://www.rivmuren.no for mer Palestina-bakgrunn.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Der ser dere! Parlamentarisk arbeid har da noe for seg! Kult at dette vedtaket kom så tett opp mot julen. Leeeeeve Palestina!

5:23 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home