onsdag, desember 07, 2005

Lag budsjettbråk!

De rødgrønne vant folks tillit ved å love ny kurs. Til alles store skuffelse er endringene fra Bondevikregimet uviktige og kosmetiske. For første gang i historia har LO bedt medlemmene av ei regjering der Arbeiderpartiet har makta, om å stemme ned sitt eget budsjett. Bli med å protestere mot de rødgrønnes velferdsrasering!

Onsdag 14. desember behandler Stortinget regjeringas forslag til statsbudsjett og Bystyret Byrådets forslag for Oslo. Budsjettpolitikken fra Bondevikregimet videreføres i sin sedvanlige form og Statsbudsjettet legger til rette for fortsatt struping av kommuneøkonomien. Kommunene står i dag, som under Bondevik, uten tilsrekkelige midler til å sørge for verdige velferdstilbud. Taperne blir folk flest. Eldre blir stående uten tilfredsstillende tilbud, ungdommer opplever at frtidsklubbene deres legges ned, sosialhjelpmottakere blir stående med lua i handa og folk flest møtes av en dyrere hverdag med økt matmoms og høyere avgifter på kollektivreiser. Samtidig har Jens, Kristin og Åslaug sørga for høyre lønn til seg sjøl og ei klekkelig skattelettelse til de rikeste. Kort og godt har de rødgrønne produsert et budsjett i tråd med god gammeldags høyrepolitikk.

Tida er inne for et rungende nok er nok! Fagbevegelsen med Fagforbundet i spissen, sosiale bevegelser som Attac og Fellesaksjonen mot Fattigdom, med flere har tatt initiativ til to markeringer dagen budsjettene vedtas. Markeringene vil presentere to enkle og rettferdige hovedkrav. Vi vil be regjeringa stemme ned sitt eget budsjett og trekke skattelettelsen til de rikeste og la pengene tilfalle det sulteforede kommunenorge. Vi vil oppfordre alle bydelsutvalg om å opprettholde dagens velferdsnivå, om nødvendig med underskuddsbudsjett i hånd!

La velferden blomstre - stopp kuttene - kommunene blør!

Punktmarkering i Oslo Rådhus sin borggård,
onsdag 14. desember kl. 09.30

Demonstrasjon, onsdag 14. desember
utafor Stortinget kl. 17.00

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jeg er litt forvirra. Er ikke denne demonstrasjonen mot Oslo-budsjettet laget av Byrådet? I statsbudsjettet får jo Oslo over en halv milliard kroner ekstra, men Byrådet bruker det på bare skvip? Eller hvordan kan dere mene at 5 mrd til kommunene er struping av kommunene?

11:17 p.m.

 
Blogger Brage said...

Tja, en trenger ikke være samfunnsøkonom for å se at fem milliarder er alt for lite. Det er jo nettopp poenget at de rødgrønnes statsbudsjett bare er en videreføring av Bondevik-politikken, og slett ingen ny kurs. Vi vil blant annet at de rundt fire milliardene som blir gitt i skattelettelse til de rikeste skal tilbakeføres til folk flest gjennom mer penger til kommunene.

1:35 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

viktig markering dette! det er ikke mye venstresidepolitikk igjen å spore hos de rødgrønne. håper mange møter opp og viser at skal de beholde folks tillit så må de faktisk få gjennom noen relle endringer på en del områder!

3:14 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home