mandag, november 28, 2005

Stanken av våt puddel...

- Vi må gå fra å være puddel til å bli en partner for USA, sa SV-leder Kristin Halvorsen i valgkampen. Regjeringas vedtak om å sende tre-fire F16 bombefly til Afghanistan har provosert langt inn i regjeringspartienes egne rekker. Lørdag demonstrerte pudler fra Oslo Rød Ungdom mot SV og regjeringspartienes svik i antikrigspolitikken.

Norge har vært puddel for USA sida annen verdenskrig og vi har støtta opp om det meste av amerikas kriger, både aktivt og prinsipielt. Kosovo, Afghanistan og Irak er land som har fått føle Norges puddelstøtte på kroppen. Mange av oss håpa virkelig på en ny kurs i utenrikspolitikken med den nye regjeringa, men den gang ei. Den forjettede kursendringa er forsvinni og alt som er igjen er stanken av våt puddel.

SV har begått alvorlige svik mot sin egen prinsippielle krigsmotstand før, blant annet dagen etter 9/11 da de stemte for USAs rett til å gå til krig og dermed forplikta Norge til å støtte den, FØR det var klart hvem de skulle gå til krig mot. I etterpåklokskapens navn kan vi slå fast at Afghanistan aldri har angrepet USA. Allikevel er det overraskende og skuffende at SV-ledelsen utilslørt gir sin støtte til omfattende militære bidrag til USAs krigføring i Afghanistan. Norge skal i utgangspunktet bare bidra til sikkerhetsstyrkene, men som SVs medlem av forsvarskomiteen , Bjørn Jacobsen sier; – Alle skjønner at flyene ikke skal patruljere gatene i Kabul.

Lørdag markerte medlemmer av Oslo Rød Ungdom sin holdning til Norges puddelrolle overfor det amerikanske krigsmaskineriet ved å demonstrere og bjeffe utafor SVs landsstyremøte. Utstyrt med den treffende parola Pudler for USA ble aktivistene møtt av en gjevn strøm flaue SV-politikere. Landsstyrerepresentantenes reaksjoner tatt i betraktning later det til at regjeringsvedtaket møtes med stort mismot internt i SV. Allikevel står partiledelsen med alle potene godt planta bak regjeringsvedtaket.

– Vi håper det ikke skal være politisk rom for pudler i fredspartiet SV. Vi håper regjeringa og SV vil følge opp målene i Soria Moria-erklæringa om at "Norge skal være en tydelig fredsnasjon", sier leder av Rød Ungdom Bjørnar Moxnes.

– Men det burde være et tankekors for oss alle når Unge Høyre demonstrerer til støtte for regjeringa og erklærer til utenriksministeren at "You got a friend in me". Særlig når dette skjer samtidig som fredsbevegelsen demonstrerer mot den samme regjeringa.

Les mer om saka hos Rød Ungdom: http://www.sosialisme.no/news.php?news_id=369