søndag, november 13, 2005

Godt nytt for EU-motstandere!

Nei til EU avholdt sitt landsmøte i helga og gjenvalgte den hyggelige bamsen Heming Olaussen til leder av organisasjonen. I tillegg til å vedta en ledelse med stor politisk bredde og kompetanse diskuterte landsmøtet strategi for nei-sida i tida som kommer. Noe av det beste som kom fram på landsmøtet var da Senterpartileder Åslaug Haga tok til orde for å bruke vetoretten i EØS. Norge har hittil aldri benytta seg av vetoretten og det ville i sannhet markere en ny kurs overfor EU-apparatet.

- Vi skal kjempe for heimfallsretten og kontrollen over naturressursene. Det står tydelig i Soria Moria-erklæringa at vetoretten kan brukes om det blir nødvendig. Vetoretten i EØS-avtalen er forhandla fram for å brukes! Det står i regjeringserklæringa og det skal regjeringa leve etter, sa Haga under sin tale til landsmøtet.

Den ene gode nyheten synes å vike for den neste på nei-sida om dagen. I en uttalelse fra landsmøtet kommer det fram at 72 prosent av elever i videregående opplæring svarer i en ny undersøkelse at de er i mot et norsk medlemskap i EU. Tallene (som kommer fra Norsk Samfunnsfaglig Datatjeneste) er entydig positive for kampen mot et medlemskap i EU. Ikke minst er undersøkelsen gledelige med tanke på nei-sidens brede politiske sammensetning. Uavhengig av hvilket parti ungdommene sympatiserer med, hvor i landet de kommer fra og hvilke sosiale lag av befolkningen de tilhører, sier en massiv del av unge nei til EU.

Tumleplassen gratulerer Nei til EU med vel overstått landsmøte og oppfordrer alle til å melde seg inn. Det kan du gjøre her: http://www.neitileu.no

Vi minner også om Nei til EUs julemarked lørdag 3. november på Bygdelagsamskipnaden i Nordahl Brunsgate 22 i Oslo.

7 Comments:

Blogger Lars said...

når ble en vi? Eller har du tatt på deg det akademiske "vi"?

L.

5:42 p.m.

 
Blogger Brage said...

Jeg skjønner ikke hva du mener? Mediebedriften Den røde tumleplassen har da over femti ansatte! Sjøl om jeg som redaktør har forrang når det kommer til å prege innholdet er vi mange om å lage denne formidable publikasjonen. For tida er vi faktisk inne i en opprivende arbeidskonflikt og flere av korrekturleserne truer med streik! Lord have mercy, sier bare jeg.

5:49 p.m.

 
Anonymous Anonym said...

Nå skal man vel ikke ta det for gitt at regjeringa faktisk kommer til å bruke vetoretten, skal man vel?

8:08 p.m.

 
Blogger Brage said...

Neida, det skal man sjølsagt ikke! Men det er en veldig god start at et såpass framtredende regjeringsmedlem faktisk sier det! Vi får se. det hadde i hvert fall vært veldig bra hvis Norge snart begynte å la egen politikk gå foran alle mulig EU-direktiv som pålegges oss gjennom EØS.

8:13 p.m.

 
Blogger Lars said...

haha... egentlig prøver du bare å skjule at du skulle ønske du var akademiker :-)

L.

8:01 p.m.

 
Blogger butleninwasentdead said...

Jeg er også imot EU. Vil også nevne at min blogg nå er oppdatert, etter ønsker fra utallige interreserte.

12:48 p.m.

 
Blogger ADM said...

Du skriv bra, brage. No må du lenkje til bloggen Den raude plass.

raudplass.blogspot.com

6:06 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home