fredag, november 04, 2005

Demonstrèr mot regjeringas krigsstøtte!

Den rødgrønne regjeringa vedtok forrige fredag å trappe opp norsk støtte til den pågående krigen i Afghanistan. Nå skal Norge bidra med F16-fly i "krigen mot terror". Fredsinitiativet arrangerer demonstrasjon utafor Stortinget førstkommende onsdag.

SVs medlem av forsvarskomiteen på Stortinget, Bjørn Jacobsen, bekrefter overfor Klassekampen at regjeringen har vedtatt å sende tre F-16-fly til Afghanistan. Jacobsen forsøker etter beste evne å forsvare SVs krigsstøtte ved å påpeke at norsk flystøtte til ISAF kan styrke de såkalte sikkerhetsstyrkenes posisjon overfor terroristjakta Operation Enduring Freedom. Jacobsen argumenterer med at økt støtte til sikkerhetsstyrken vil bidra til stabilitet i de kritiske områdene i Afghanistan. Spørsmålet er om ikke den norske flystøtta snarere vil bridra til den stadig tydeligere sammensmeltinga av de to militære operasjonene. For å si det med Jacobsen sjøl: – Alle skjønner at flyene ikke skal patruljere gatene i Kabul.

Jacobsen bekrefter også overfor Klassekampen at det kan bli aktuelt å bruke flyene i Operation Enduring Freedom, til tross for at regjeringa har trukket norsk støtte til OEF med virkning fra nyttår. Hvilke situasjosjoner som kan gjøre det aktuelt å stille flyene til disposisjon for OEF er Jacobsen usikker på. Dette er tydeligvis ikke et viktig spørsmål for SV.

Det Jacobsen og hans kamerater i regjeringa ser ut til å ha gått glipp av er at Afghanistan er et okkupert land og at Norge er en aktiv part i okkupantstyrken. En hver støtte til okkupasjonen, i ISAF eller OEF bidrar til å hindre afghanernes sjølråderett og frihet. Det finnes ikke noe argument som legitimerer denne okkupasjonen og det er overraskende at "freds"-partiet SV ikke evner å se disse sammenhengene. Sjøl om det var en gledelig nyhet at regjeringa bestemte seg for å avvikle støtten til OEF har det liten praktisk betydning når vi fortsetter støtten gjennom ISAF og og våpenstøtte. Norges ISAF-deltakelse med soldater trent for krig i hardt vinterklima bidrar sterkt til at amerikanerne kan konsentrere seg om sitt nye Vietnam, Irak. Dersom regjeringa, og spesielt SV, ønsker å være konsekvente i sin antikrigspolitikk må partiet gå inn for å trekke tilbake all støtte til de amerikansk-ledede okkupasjonsapparatene både i Irak og Afghanistan. Ingen av disse landa har noensinne trua Norge eller Norges interesser og ingenting rettferdiggjør at norske soldater okkuperer, skyter og dreper i Afghanistan eller Irak.

Fra Fredsinitiativet:
Ingen angrepsfly til Afghanistan! Den rødgrønne regjeringen har bestemt at norske F-16 fly skal sendes til Afghanistan. Dette må sees på som en del av strategien med å la ISAF ta over en større del av krigen i Afghanistan, som USA har drevet gjennom Operation Enduring Freedom. Fredsinitiativet oppfordrer regjeringen til å snu. Vi går sterkt i mot at det nå åpnes for at norske styrker kan delta i offensive operasjoner i Afghanistan.
Besøk Fredsinitiativet her: http://www.ingenkrig.no/

Møt opp foran Stortinget førstkommende onsdag 9. november kl. 09.30.

6 Comments:

Blogger Dadida said...

Nei, altfor tidlig! Folk er jo på arbeid må skjønne...

6:12 p.m.

 
Blogger Brage said...

Jeg veit det! Er ikke jeg som har bestemt tidspunktet, for å si det sånn!

7:08 p.m.

 
Blogger Dadida said...

Uff, første demo mot krigsregjeringa og på så tullete tidspunkt da...

7:28 p.m.

 
Blogger Fjeldstad said...

Det virker jo som ett sosialdemokratisk komplott, for å vise at regjeringa har liten venstremotstand.

Jeg er da også på det som heter jobb

11:44 p.m.

 
Blogger butleninwasentdead said...

Jeg kommer, jeg får tilogmed betalt for å være der. Forresten, er det noen som har noe de vil spørre ml-tjen folket om, jeg skal intervjue dem imorra for RadiOrakel.

4:34 p.m.

 
Blogger Brage said...

Spør dem åssen i huleste helvete det er mulig å kalle AKP for et sosialdemokratisk prosjekt, og når dem skal starte eget parti og slutte å plage RV.

4:17 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home