fredag, oktober 14, 2005

Om å ikke gi seg uten kamp

Okkupantene som blei blei kasta ut av huset sitt i Hausmannsgate 42 hadde i går kalt sammen til demonstrasjon. Før man visste ordet av det var våre fryktløse helter tilbake i huset. Skal du overleve som boligløs i Oslo må stå-på-vilja få komme til sin rett.

Som nevnt i forrige blogg ble et tjuetalls boligløse kasta ut av nabogården til kulturhuset Hausmania, Hausmannsgate 42, sist onsdag. I går var et hundretalls aktivister samla i protest utafor gården som politiet hadde sperra igjen. Oslo kommunes ønske om at bygget skal stå tomt og forfalle er så stort at de altså kosta på seg både å få gården proffesjonelt sperret av et byggefirma i tillegg til å ansette tre vektere fra selskapet Personellsikring til å stå vakt ved byggets inngangsparti. Til tross for stort politioppbud foreløp demonstrasjonen fredelig og knirkefritt, helt til de utkastede okkupantene spurte vekterne pent om å få komme inn igjen. Da det ikke så ut til å gi resultater fikk vekterne et nærmere bekjentskap til rundt 200 ferske egg. Det gjorde at de så sitt snitt til å avslutte arbeidsdagen og gå hjem. Et kvarter seinere var våre venner inne i huset igjen.

Neste utkastelse ligger sannsynligvis ikke langt fram i tid. Til tross for at Boligaksjonen har vist seg som en seriøs sjølhjelps-organisasjon avviser byråd Grethe Horntvedt en hver dialog med okkupantene. Til tross for at Boligaksjonen tidligere har stått for gratis renovering og oppussing av kommunale bygg, vil byråden heller la bygget stå tomt. Til tross for at over 600 boligløse står i kø for å få kommunal bolig bare i Oslo vil myndighetene fortsette å la kommunale eiendommer stå ubrukt. Forstå det den som kan. Jeg er nå i hvert fall fornøyd med mine nye naboer og skal gjøre mitt for at bygården skal forbli bebodd av folk som ikke har andre alternativer.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

3:40 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home