torsdag, oktober 20, 2005

Ny kurs betyr stø kurs mot mer elendighet

Ny kurs har vi fått høre gjennom hele valgkampen. Mange merker ikke mye til de fagre løftene og festtalene. For dem er ny kurs det samme som kurs ut på gata, ut i fattigdom og rettsløshet og kanskje hjem til undertrykkelse, forfølgelse og fattigdom.

Regjeringa Stoltenberg lovte ny kurs også i asyl- og flyktningepolitikken. Foreløpig har Jens og jentene videreført det brutale regimet Erna Solberg danna grunnlaget for. Den nye asyllova av 2004 bidro til at en av Europas allerede mest restriktive asylpolitikker ble ytterligere umenneskeliggjort. Den nye regjeringa er ikke bedre. De rødgrønne har starta sin periode med å love økt innsats i de amerikanskledede okkupasjonsstyrkene ISAF i Afghanistan i tillegg til å gi seg i kast med å kaste etiopiske flyktninger ut av asylmottakene. Slik er en venstreregjering i imperialiststaten Norge. Den nye kursen betyr støtte til agressiv krigføring mot fattige land og lukkede dører for folk på flukt.

Fredag blir de etiopiske flyktningene i Sandnes kastet ut av asylmottaket i Sandnes etter siste avslag på asylsøknadene. Om myndighetene vil lykkes i å tvinge dem ut av landet er uvisst, men i dag er de overlatt til seg sjøl og sin egen rettsløshet. Asylsøkere som får avslag på sine søknader mister umiddelbart alle menneskerettigheter. De får ikke jobbe, ikke etablere bopel, ikke penger til mat eller medisin. Mandag til tirsdag aksjonerte de etiopiske flyktningene på trappa til Rådhuset i Sandnes for å få kommunen til å gjøre noe med deres desperate situasjon. I Sandnes har en rekke politiske og humanitære organisasjoner og partier gått sammen om å støtte etioperne. De har sendt brev til den nye regjeringen med krav om at de griper inn.

I morgen (fredag 21.10) tas kampen til Oslo. Nettverk mot statlig rasisme inviterer til demonstrasjon utenfor arbeids-og sosialminister Bjarne Håkon Hansens kontor på Einar Gerhardsens plass kl. 11.30. Plassen ligger like ved Deichmans bibliotek ved regjeringsbyggene.

Dette blir første anledning til å overlevere krav til ministeren, som nå må presses til å stanse utkastelsen av flyktningene fra asylmottaket mens vi er på vei inn i årets kaldeste årstid. Møt opp og spre ordet!

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

4:17 p.m.

 
Blogger åsmund said...

Legg merke til hvor du havner hvis du skriver http://tumleplassen.blogpsot.com/ i stedet for http://tumleplassen.blogspot.com/

Er det en tilfeldighet? Står Brage egentlig i ledtog med kristne fanatikere? Hva skal SEntraKOm gjøre?

8:49 p.m.

 
Blogger Dadida said...

Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

10:03 p.m.

 
Blogger Dadida said...

Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

10:09 p.m.

 
Blogger Dadida said...

Jeg sletta meldinga fordi jeg var dypt sjokkert og lettere i tvil om deg nå Bragefar... Helt til jeg kom på å sjekke min egen: http://dadidadida.blogpsot.com/
og denne: www.communistkickback.blogpsot.com/
Og det kan da ikke være sånn at vi alle... eller at alle blir mistenkt nå... og alt pga Åsmund som ikke klarer å taste rett...

10:11 p.m.

 
Blogger åsmund said...

auch dadida, du er en smarting. Ødelegger alle mine konspirasjonsteorier. Sjekk bloggen til trheim ru for å lese om vår nye søsterside sosialisme.blogpsot.com.

11:01 p.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home