tirsdag, september 27, 2005

På fremmed mark

Hvor mange av dere lot seg lure? I dag kom beskjeden mange av oss har venta på (i negativ forstand). Norge skal likevel ha soldater utplassert i Irak. Argumentet som serveres er hensynet til Norges NATO-medlemsskap. - De norske soldatene som er i Irak og jobber direkte under NATO som ansatte i NATO-systemet, skal bli, sier Stoltenberg til nrk.no. Ikke uventa fra det holdet, kanskje. Mer skuffende er det at SV ikke evner å presse AP i denne og tilsvarende saker. Attpåtil presterer SV å skryte på seg å ville hente hjem alle soldatene fra Afghanistan.

Den tolvte september 2001 (dagen etter angrepet på World Trade Center) var Kristin Halvorsen og SV for å bruke NATOs artikkel fem og anerkjente USAs rett til krig på et svært ullent grunnlag. Det var ikke engang klart hvem vi skulle være med på å gå til krig mot. I ettertid er det hevet over enhver tvil at Afghanistan aldri har angrepet USA. SV viste total mangel på konsekvens i sin krigsmotstand. En enstemmig utvida utenrikskomitè vedtok seinere å sende norske soldater til ISAF-styrkene, de angivelige sikkerhetsstyrkene i Afghanistan. Norske styrker har siden det deltatt i okkupasjon med SVs velsignelse Det eneste vedtaket vedrørende Afghanistan som møtte motstand fra SV var det som stilte norske styrker direkte under amerikansk kommando. Nå viser det seg imidlertid at ISAF og USAs Enduring Freedom-operasjon smelter sammen i større og større grad. Norges avlastning av amerikanske styrker i Afghanistand er dessuten en indirekte støtte til krigen i Irak fordi den gir USA anledning til i større grad å fokusere på krigen der. Dette betyr at ingen av partiene på Stortinget har vært konsekvent mot norsk støtte til krig og okkupasjon.

Norge må slutte å delta i USAs agressive krigføring. Uansett om disse krigen føres av NATO eller av USA på egen hånd, med eller uten FN-mandat, så har ikke norske soldater noe å gjøre i okkupasjonsstyrker ledet av verdens mest agressive krigsmaskin. Jeg håper den rødgrønne regjeringa opplever sterkt press i perioden som kommer. Norge må hente hjem alle soldatene fra både Afghanistan og Irak, uavhengig av hvem som kommanderer dem. SVs antikrigsbløff må avkles igjen og igjen til partiet tar hensyn til folkemeninga som flere ganger har gitt klart utrykk for motstand mot en hver norsk støtte til krig okkupasjon i Irak og Afghanistan.

Bli medlem i Komiteen for et fritt Irak! Besøk dem her:
http://www.frittirak.no/

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hajo!
Skriver en kommentar til denne siden den er nyest, men det er egentlig ikke en ordentlig kommentar. NÅ er jeg trøtt nå. (klokka er 04.25, i tilfelle det ikke synes på skjermen.) Er for trøtt til å skrive noe fornuftig.
Natta pus :)

4:25 a.m.

 

Legg inn en kommentar

<< Home