fredag, september 16, 2005

Kampen fortsetter - utafor Stortinget

Så klarte vi det ikke denne gangen heller. Et knepent rødgrønt flertall tok rotta på Bondevik, men uten støtte fra Rød Valgallianse. Vi kommer til å fortsette opposisjonsarbeidet og kampen for en annen verden utafor maktas lokaler.

Med den rødgrønne regjeringa er det viktigere enn noensinne å ha et slagkraftig opposisjonsparti på venstre fløy, og er det noe vi har fått til i denne valgkampen så er det å bygge videre på et slikt parti. RV har sannsynligvis ikke mistet velgere i innspurten. De velgerne som har holdt oss oppe på meningsmålingene er i stor grad velgere som av ulike grunner ikke stemte på valgdagen. Den manglende troa på demokratiet i Norge vil ingen i RV klandre dem for.

Allikevel er det viktig å ikke glemme de mange seierne vi har oppnådd i løpet av denne valgkampen. Vi har gjennomført en rekke flotte aksjoner, vi har vervet nye medlemmer og vi har knytta kontakter med masse flotte folk som vi vil jobbe videre sammen med i tida som kommer. Vi har satt fokus på og avslørt venstrepartiens antikrigsbløff og markert RV som det eneste partiet som er mot norsk støtte til krigen i Afghanistan. Vi har gravd fram indikasjoner på korrupsjon på høyt nivå hos partiet Høyre i Midtåsensaka i Oslo. Vi har bidratt i aksjonen "”Slum City" utafor Stortinget som pekte på hvordan høyrepolitikk skaper stadig større skiller i samfunnet og skyver folk ut i fattigdom og nød. Og vi har høsta uventa støtte fra en haug med folk som forlater sine egentlige partier i harme over svikene mot folk flest som aldri ser ut til å ta slutt. Sist men ikke minst, Rød Ungdom har gjort sitt suverent beste skolevalg i Oslo noensinne med utrolige 9,2% av stemmene!

Vi har noen spennende år i vente. Vil SV klare å presse fram noen ny politisk kurs i utenrikspolitikken, eller blir det Kristin Halvorsens "fra puddel til partner" som blir gjeldende? Vil regjeringa klare å gjennomføre full barnehagedekning? Vil soldatene bli henta hjem fra Irak? Vil arbeidsmiljøloven, friskoleloven og pensjonsreformen reverseres? Det er all grunn til å tvile. Nettopp derfor skal RV fortsette kampen, sammen med Rød Ungdom, og de mange uavhengige organisasjonene som kjemper for rettferdighet og for en annen verden. Den revolusjonære bevegelsen og spesielt RV har kommet styrka ut av denne valgkampen. Som det ofte ropes gjennom gatene når våre venner samler seg i protest – kampen fortsetter!

Bli medlem du også! Besøk http://www.rv.no