lørdag, september 17, 2005

Fem år med intifada!

Fem år har gått siden starten på den nye Intifadaen. Mye har skjedd på denne tida uten at situasjonen for palestinerne har blitt vesentlig bedre. Bli med i solidaritetsarbeidet for Palestina!

Israels tilbaketrekking fra Gaza er ingen hyggelig gest fra Sharons side og kan ikke sees som et ledd i noen fredsprosess all den tid Israel fortsetter byggingen av muren. Tilbaketrekkingen fra Gaza er et strategisk trekk for å feste den israelske okkupasjonen over Vestbredden ytterligere ved å annektere mer palestinsk jord og utvide de folkerettsstridige bosettingene. Israel vil fortsette å kontrollere Gazas grenser, luftrom og kystlinje gjennom å ytterligere bygge ut sine militærinstallasjoner rundt Gaza i forbindelse med tilbaketrekkingen. De ulovlige bosetterne ser ut til å bli overført til andre, også folkerettsstridige, bosetterkolonier på Vestbredden.

For deg som vil lære mer om Midt-Østenkonflikten anbefaler jeg websida http://www.palestina.no. Jeg oppfordrer dessuten alle som har mulighet til å delta i demonstrasjonen 28. september. Møt opp på Eidsvolls plass ved Stortinget kl. 18.00. Arrangør er Fellesutvalget for Palestina.